Vuoret myös suojaavat rannalla sijaitsevia kaupunkeja pohjoistuulelta ja sateilta. Puerto de Santiago tunnetaankin saaren lämpimimpänä paikkana. Gigantesin mahtavat kalliot nousevat merestä muodostaen suositun nähtävyyden, jota käydään ihailemassa saarikierrosten aikana. Matkaa lentokentälle on noin 40km, Playa de la Americasiin 26km ja Santa Cruziin 105km. Puerto Santiago on rauhallinen lomakohde saaren eteläisiin suuriin lomakohteisiin verrattuna. Playa Arena ja Puerto Santiago on maastoltaan tasaista ja huonojalkaisellekin miellyttävä liikkua.

Teneriffan ilmasto matkustuskautena loka-huhtikuussa on miellyttävä ja lämmin. Saari on suomalaisten suosikkikohde monipuolisuutensa ansiosta. Saarella on useampi ilmastovyöhyke ja vaihtelevat maisemat. Teidevuori saaren keskiosassa muovaa säätä ja kasvillisuutta. Teiden pohjoispuolella Puerto de la Cruzissa ilmasto on kostea ja lämmin, joten kasvillisuus on rehevää ja kukoistavaa.  Vuoristoa kohti maisemat muuttuvat ja siellä voi nähdä ihastuttavia pinjametsiä. Korkeammalla vuoristossa on pensaikkoja ja lopulta ylhäällä vuoristossa mahtavaksi laavakentäksi kalliomuodostelmineen. Ylhäällä 2000 metrin korkeudessa voi varautua lumisateeseenkin, vaikka alhaalla rannikolla aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja on ihanan kesäistä. Vuoristo suojaa osaltaan eteläistä saarta pohjoistuulilta ja usein sadepilvetkin pysähtyvät Teideen. Saaren eteläinen osa onkin luonnon olosuhteiltaan karumpi, kuivempi ja lämpimämpi. Karuuden huomaa liikkuessaan eri lomakohteiden välillä maastossa ja maisemissa. Itse kohteissa istutukset, kävelytiet, hiekkarannat ja uima-altaat tuovat rehevyyttä ja kukkaloistoa myös sinne.

Huoneistojen vuokraus (1 kk eteenpäin): yhteistyökumppanimme Teneriffan saarelle järjestää pitkiä vuokrasopimuksia aina kuukaudesta puoleen vuoteen. Vuokrauskohteet ovat Puerto de Cruzissa saaren pohjoisosassa ja Puerto Santiagossa saaren eteläisessä  osassa länsirannikolla. Huoneistot ovat kalustettuja ja varustettuja, tarvitset mukaan vain henkilökohtaiset varusteesi. Paikallinen yrittäjä tarkistaa vuokrattavat huoneistot aina etukäteen, hän myös kääntää vuokrasopimukset suomeksi. Tarvittaessa voit aina olla yhteydessä meihin tai häneen lomasi aikana. Autamme myös lentovarauksissa, kenttäkuljetuksissa, matkavakuutuksissa ja mahdollisesti paikan päällä asioinnissa ja tulkkauksessa.