Teneriffa

Puerto de Santiago – Los Gigantes – Playa Arena sijaitsevat nauhamaisena kaupunkina meren äärellä (as n. 4000).  Kaupunkien yläpuolinen maasto jyrkkenee mahtavaksi vuoreksi, josta on upeat maisemat alas rannikolle.

Vuoret suojaavat rannalla sijaitsevia kaupunkeja pohjoistuulelta ja sateilta. Puerto de Santiago tunnetaankin Teneriffan lämpimimpänä paikkana. Gigantesin mahtavat kalliot nousevat merestä muodostaen suositun nähtävyyden, jota käydään ihailemassa saarikierrosten aikana. Matkaa lentokentälle on noin 40km, Playa de la Americasiin 26km ja Santa Cruziin 105km. Puerto Santiago on rauhallinen lomakohde saaren eteläisiin suuriin lomakohteisiin verrattuna. Playa Arena ja Puerto Santiago on maastoltaan tasaista ja huonojalkaisellekin miellyttävä liikkua.

Teneriffan ilmasto loka-huhtikuussa on miellyttävä ja lämmin. Saari on suomalaisten suosikkikohde monipuolisuutensa ansiosta. Saarella on useampi ilmastovyöhyke ja vaihtelevat maisemat. Teiden tulivuori saaren keskiosassa muovaa säätä ja kasvillisuutta. Teiden pohjoispuolella Puerto de la Cruzissa ilmasto on kostea ja lämmin, joten kasvillisuus on rehevää ja kukoistavaa.  Vuoristoa kohti maisemat muuttuvat ja siellä voi nähdä ihastuttavia pinjametsiä. Korkeammalla vuoristossa on pensaikkoja ja lopulta ylhäällä vuoristossa mahtavaksi laavakentäksi kalliomuodostelmineen. Ylhäällä 2000m korkeudessa voi varautua lumisateeseenkin, vaikka alhaalla rannikolla aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja on ihanan kesäistä. Vuoristo suojaa osaltaan eteläistä saarta pohjoistuulilta ja usein sadepilvetkin pysähtyvät Teideen. Saaren eteläinen osa onkin luonnon olosuhteiltaan karumpi, kuivempi ja lämpimämpi. Karuuden huomaa liikkuessaan eri lomakohteiden välillä maastossa ja maisemissa. Itse kohteissa istutukset, kävelytiet, hiekkarannat ja uima-altaat tuovat rehevyyttä ja kukkaloistoa myös sinne.

Loppuunmyyty

Teneriffa - Puerto de Santiago (ti-ti, 15pv)-netti...

27.02.2024 - 12.03.2024
2-viikon matka Teneriffan lämpöön. Liitäntä Kainuu-Savo reittiä. Ei nettimyyntiä. Matka myynnissä puh. 017-46 33 666 tai sähköpostilla henna@matkamainio.fi