HYVÄ TIETÄÄ - hyödyllisiä linkkejä


Matkavaraus:

verkko-ostona, puhelimitse tai sähköpostilla.

Matkan maksaminen:
Matka laskutetaan yleensä etukäteen. Sähköposti tai verkkolaskutus maksuttomia, kirjelaskusta perimme 4 €/kirje toimitusmaksun.

Oma varauksesi:
Tarkasta, että varauksesi tiedot ovat oikein (matka, matkustajien nimet sekä lähtöpaikka). Olet yhteydessä matkatoimistoon, jos huomaat virheitä.

Lähtö bussilla:
Ole sovitulla pysäkillä viimeistään 10min ennen ilmoitettua lähtöaikaa. Otamme matkaan mukaan lähtijöitä pysäkeiltä reitin varrella. Bussi ajaa lähtöpaikan kautta vain mikäli sieltä on ilmoittautunut lähtijöitä. Matkavarauksen yhteydessä otamme puhelinnumerosi, jotta se pystytään antamaan myös bussin kuljettajalle. 

Erikoistoiveet:
Ilmoitathan mahdolliset erikoistoiveet: avustustarpeet (satamassa/lentoasemalla), pyörätuoli, lastenrattaat. Toiveet etupenkkipaikoista yms. matkavarauksen yhteydessä. 

Matkatavarat
Matkatavarat kuljetetaan bussin tavaratilassa asiakkaan omalla vastuulla. Ole huolellinen, että katsot kuljettajan laittavan matkatavarasi bussin tavaratilaan (satama/lentoaseman parkkipaikka yms.). Tavaroissa on hyvä olla matkustajan nimi ja yhteystiedot. 

Henkilötodistus, passi, viisumi
Matkakohtaisissa matkaohjelmissa on mainittu, mitä matkadokumenttia tarvitaan. EU-kansalaisena voi matkustaa vapaasti Schengen -alueella virallisella EU-henkilökortilla. Muihin maihin tarvitaan passi. Molempia matkustusdokumentteja haetaan poliisiviranomaiselta. 

Matkustaja on itse velvollinen selvittämään tarvittavat matkustusasiakirjat. Mikäli viranomainen kieltää matkustajan pääsyn maihin tai alukseen puutteellisten asiakirjojen vuoksi, vastaa matkustaja hänelle aiheutuneista kustannuksista sekä mahdollisesta paluumatkasta.

Ikärajoitukset
Laivayhtiöillä on erilaisia ikäsääntöjä. 

Ulkoasianministeriö (viisumi- ja matkustusasiat, matkustustiedotteet)

Rokotukset

Finavia (tietoa lentämisesta, kentistä, matkatavaroista)

Maailman sää